LinkedIn Jobslots

LinkedIn Job Slots: De sleutel tot het aantrekken van toptalent?

23 april 2024

Ook op zoek naar een effectieve manier om toptalent aan te trekken voor jouw organisatie? Dan zijn LinkedIn Job Slots misschien wel jouw geheime wapen in deze krappe arbeidsmarkt. In deze blog duiken we in de mogelijkheden van Job Slots en hoe de inzet van Job Slots kan helpen bij het bereiken van jouw wervingsdoelen.

Digitale reclameborden

Job Slots zijn een soort digitale reclameborden op LinkedIn voor organisaties die vacatures hebben. Bij LinkedIn koop je vacatureruimte voor 12 maanden. Hierin kun je afwisselend een verschillende vacature plaatsen. Vervolgens zorgt LinkedIn ervoor dat deze bij de juiste doelgroep onder ogen komt. Een organisatie kan deze advertentieruimte voor vacatures zelf aanschaffen voor een jaar, of via een gecertificeerde LinkedIn-partner Job Slots inkopen voor een maand. AdverOnline is partner van LinkedIn en koopt grote hoeveelheden Job Slots in, zodat onze klanten kunnen profiteren van ons inkoopvoordeel én flexibel zijn in hun inzet van Job Slots met een looptijd van 30 dagen.  

Zakelijke doelgroep

Een belangrijk kenmerk van LinkedIn Job Slots is dat deze gericht zijn op zakelijke gebruikers. LinkedIn is een netwerk voor professionals. Dat maakt het een ideaal kanaal voor het aantrekken van talent. Daarnaast bieden Job Slots vele targeting mogelijkheden, waarmee organisaties hun vacatures kunnen laten vertonen voor specifieke locaties, sectoren, ervaringsniveaus, et cetera.

Nederland kent 5,5 miljoen LinkedIn-gebruikers in 2023. Dagelijks scrollen, plaatsen of reageren 1,6 miljoen actieve gebruikers op LinkedIn (1). Daar zitten ongetwijfeld potentiële kandidaten uit jouw doelgroep tussen!

Effectief wervingskanaal

Job Slots zijn een relatief voordelige manier om vacatures te plaatsen op het grootste zakelijke netwerk ter wereld. Zo kunnen organisaties hun vacatures promoten bij een grote groep gekwalificeerde zakelijke gebruikers. Uit onderzoek blijkt dat LinkedIn een van de meest effectieve platforms voor het aantrekken van talent is. 

Van de ondervraagde recruitmentprofessionals geeft 80% aan dat LinkedIn de nummer 1 bron is om wervingsdoelstellingen te realiseren, en is LinkedIn ook 1 van de meest effectieve wervingsmiddelen (2).

Ook creëer je met Job Slots een hogere zichtbaarheid voor je vacatures. LinkedIn geeft vacatures met een Job Slot prominenter weer, zodat ze meer aandacht krijgen. Met als gevolg meer én kwalitatief betere sollicitaties. Want deze vacatures worden getoond aan kandidaten die specifiek op zoek zijn naar nieuwe kansen in hun vakgebied.

Kansen in de krappe arbeidsmarkt

In de huidige arbeidsmarkt blijft het vinden van gekwalificeerde kandidaten een uitdaging. Met Job Slots kunnen organisaties hun vacatures snel en effectief promoten aan een geselecteerde groep professionals. Want zowel actief als passief werkzoekenden zijn regelmatig actief op LinkedIn en met Job Slots kunnen organisaties beide groepen bereiken.

Zo haal je nog meer uit je Job Slots

Met de kwaliteit van je vacaturetekst valt of staat het succes van een Job Slot plaatsing. Zorg voor een duidelijke, boeiende en overtuigende beschrijving van de functie, want daarmee kun je het aantal sollicitaties aanzienlijk verhogen.

Een sterk werkgeversmerk ligt aan de basis van het aantrekken van toptalent. Naast het plaatsen van vacatures kun je Job Slots inzetten om je werkgeversmerk te promoten via gesponsorde content.

Met LinkedIn Analytics kun je de prestaties van Job Slots meten. Dankzij inzicht in het aantal weergaven, klikken en interacties met vacatures kun je je wervingsstrategie finetunen en betere resultaten behalen met een volgende campagne.

Zodra kandidaten solliciteren op een vacature die is gepromoot via Job Slots, moet deze snel en professioneel worden opgevolgd. Zorg dat je team hier klaar voor is en dat intern de taakverdeling staat als een huis.

Kortom, met LinkedIn Job Slots kunnen organisaties hun vacatures effectief promoten bij de juiste doelgroep in een competitieve arbeidsmarkt. Dankzij de aantrekkelijke prijs, prominente zichtbaarheid van de vacature en de vele targeting mogelijkheden zijn Job Slots een onmisbare tool in de gereedschapskist van moderne recruiters.

 

 

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen meer inzicht te krijgen in de kracht van LinkedIn Job Slots en hoe ze jouw organisatie kunnen helpen bij het aantrekken van toptalent. Heb je nog vragen of wil je een Job Slot gaan inzetten voor je vacature? Neem contact op met één van onze arbeidsmarktcommunicatie experts.

Bronnen