Job Marketing Kennisgids

Selecteer hoofdstuk:

Job Marketing Kennisgids introductie

Welkom bij jouw persoonlijke job marketing kennisgids

In deze gids vind je alle belangrijke ingrediënten voor
succesvolle job marketing. We starten met een korte uitleg van wat job marketing precies inhoudt. Vervolgens gaan we in op de belangrijkste terminologie omtrent job marketing. Daarna bespreken we alle facetten voor succesvolle job marketing en hoe je deze toepast. Ten slotte eindigen we met de ultieme job marketing checklist

Met deze gids, en met wat ervaring uit de praktijk, beschik je over alle kennis waarover je moet beschikken om jezelf een
succesvolle job marketeer te noemen.

In deze job marketing kennisgids vind je tips voor een succesvolle toepassing van:

  1. Job boards
  2. Vacatureteksten
  3. Google recruitment
  4. Display recruitment
  5. Social media recruitment
  6. Mobile recruitment

 
Op ieder aspect gaan we dieper in. Dit overzicht geeft je houvast voor de structuur die we gaan doorlopen in de gids. 

Deel deze pagina

Wat is het? En waarom is het belangrijk? 

Is job marketing nieuw voor je? Dan kun je het beste bij hoofdstuk één beginnen. We leggen je uit wat job marketing precies is, en waarom het zo belangrijk is voor jouw HR-afdeling.

 

Leg de basis voor succesvolle job marketing

In hoofdstuk twee van deze recruitment marketing gids leer je waar job marketing allemaal om draait, en welke kennis je per topic voorradig moet hebben om het succesvol uit te voeren.

 

 

Het wie, wat, waar en hoe van job boards?

De basis voor een groot bereik ligt bij job boards. Maar dan moet je wel weten hoe je ze op de juiste manier inzet. Dat leer je in hoofdstuk drie van deze recruitment marketing gids. We zetten de kanalen voor je op een rijtje, en benoemen bovendien hoe je per kanaal succes behaalt.

 

Job marketing staat of valt met vacatureteksten

Hoe schrijf je een goede vacaturetekst die wervend is, past bij je bedrijf en online gevonden wordt? Dat leer je in hoofdstuk vier. Heb je dit onder de knie? Dat neemt niemand je meer af!

 

Zet Google naar je hand

Zichtbaar zijn in de grootste zoekmachine? Zet Google naar je hand en zorg dat jouw vacature bovenaan de zoekresultaten verschijnt met Google recruitment. In hoofdstuk vijf lees je hoe strategisch gebruikmaakt van de meest gebruikte zoekmachine van Nederland.

 

Bereik je doelgroep via de bekendste apps

Target de juiste doelgroep en bereik potentiële kandidaten met de mooiste uitingen. Doe aan display advertising! Lees in hoofdstuk zes van deze job marketing kennisgids hoe je ze via de bekendste en meest relevante apps bereikt.

 

Werf personeel via social media 

Het aantal gebruikers van social media kanalen groeit gestaag door. Maak gebruik van dit snelgroeiende platform en verspreid je vacature via social media. In hoofdstuk zeven leggen wij uit hoe je dit platform op de meest effectieve manier inzet met social media recruitment.

 

Bereik jouw doelgroep op elk moment van de dag

 

Tegenwoordig zijn we altijd online. Daarom mag mobile recruitment niet in jouw recruitmentproces ontbreken. Adverteer via mobiele apparaten en trek de juiste kandidaten aan. In hoofdstuk acht leer je hoe je mobile recruitment inzet.

 

 

Haal de ideale kandidaat binnen

In het een-na-laatste hoofdstuk voegen we alle facetten voor succesvolle job marketing samen in de ultieme job marketing checklist.

 

 

Fris je kennis op met uitleg van de belangrijkste begrippen 

Wil je alle begrippen omtrent job marketing nog eens nalezen? Als referentie vind je aan het eind van deze job marketing kennisgids in hoofdstuk tien de belangrijkste begrippen op een rij. 

 

Overzicht hoofdstukken

Job Marketing Kennisgids