Display advertisements

Selecteer hoofdstuk:

Wat zijn display advertisements?

Display advertising is een online advertentiemethode, waarbij je gebruikmaakt van beeldadvertenties. Je display advertisements zijn zichtbaar op verschillende platformen, zoals websites, apps en social media. Maar ook op verschillende apparaten, zoals op je laptop of smartphone. Voorbeelden van display advertisements zijn banners, video’s of afbeeldingen. Vaak is hier een combinatie van beeld en tekst aanwezig. Door middel van display advertising vergroot je de brand awareness van je bedrijf en stimuleer je conversie.

Display Advertising Voorbeelden | Adver-Online
Bron: Pixelfarm

Voordelen display advertisements

Gebruik je de display advertisements voor het verspreiden van vacatures, dan vergroot je dus niet alleen het bereik van de vacature, maar ook direct de naamsbekendheid van je bedrijf. Zo is display advertising via mobiele telefoons ideaal om jouw doelgroep te bereiken.

Wist je dat?

Gemiddeld kijken we tussen de vijf en tien keer per uur op onze telefoons. Display Advertising is daarom een uitstekende toepassing van job marketing, omdat je kandidaten op ieder gewenst moment kunt bereiken.

Deel deze pagina

Doelgroeptargeting

Advertentieplatformen bieden steeds meer targeting-opties aan, waardoor het makkelijker wordt een doelgroep te bereiken. Zo kun je een heel specifieke doelgroep aansporen om bij jouw bedrijf te solliciteren. Ook kun je makkelijker gebruikmaken van retargeting. Dit doe je wanneer een potentiële kandidaat jouw vacature bekijkt, maar geen actie onderneemt. Op deze manier wordt de bezoeker op gepersonaliseerde wijze, door middel van de advertentie, herinnerd aan zijn of haar interesse in de vacature. 

Geotargeting

Geotargeting is een voorbeeld van doelgroeptargeting. Je kunt bij display advertising een doelgroep uit een specifiek gebied bereiken. Hiermee adverteer je gericht op basis van de geografische locaties van je doelgroep. Dit is mogelijk tot op 50 meter nauwkeurig. Je maakt bijvoorbeeld gebruik van geotargeting wanneer je uitsluitend potentiële kandidaten wilt bereiken die woonachtig zijn in een bepaald land, een bepaalde provincie of stad, of een specifieke regio.

Daarnaast kun je via geotargeting jouw content afstemmen op de locatie van de potentiële sollicitant. Wanneer hij of zij bijvoorbeeld een vacature bekijkt van een vestiging aan de andere kant van het land, wordt hij doorgelinkt naar een (soortgelijke) vacature van een vestiging bij hem of haar in de buurt. 

Geotargeting in Job Marketing | Adver-Online

Interessetargeting

Je kunt ook doelgroepgericht adverteren op basis van interesses. Daarbij is het mogelijk kandidaten te targeten op interesses die gerelateerd zijn aan de interesses van gebruikers in je remarketinglijsten. Deze kandidaten zoeken niet direct naar jouw bedrijf en naar jouw vacatures, maar hebben door hun gerelateerde interesses mogelijk belangstelling voor de advertenties. Denk bijvoorbeeld aan ‘gezondheid en fitness’ en ‘Marathon van Rotterdam’.

Customer journey 

Display advertising kun je als adverteerder in iedere fase van de customer journey inzetten om een specifieke doelgroep te bereiken. De customer journey is de reis die de klant, of in dit geval de kandidaat, aflegt vanaf het eerste tot en met het laatste contactmoment. De journey van de kandidaat kan plaatsvinden via verschillende media en op verschillende apparaten. Met display advertising kun je de kandidaat bereiken via al deze verschillende media en de verschillende apparaten die zij binnen hun customer journey gebruiken.

  • Fase 1: maak een goede eerste indruk
    In de eerste fase is de eerste indruk essentieel. Zorg om deze reden dat je opvalt met je vacature (en bedrijf). Zorg ervoor dat de display-uiting er verzorgd uitziet: gebruik herkenbare kleuren en elementen die jouw merk vormgeven. In deze fase stuur je aan op uniek bereik en zichtbaarheid (viewability). Dit kun je bereiken door het inzetten van high impact banner-formaten als billboards, halfpage-ads en takeovers. Hier richt je je nog op onbekend publiek.

  • Fase 2: bereik geïnteresseerde kandidaten met retargeting
    In de volgende fase richt je je op de kandidaten waarbij er al een specifieke interesse/behoefte aanwezig is voor soortgelijke vacatures. Deze kandidaten oriënteren zijn doelgericht en hebben al soortgelijke vacatures en bedrijven bekeken. In deze fase maak je gebruik van retargeting en is het belangrijk deze doelgroep ervan te overtuigen om bij jouw bedrijf te solliciteren.

  • Fase 3: overtuig de kandidaten om te solliciteren
    In de laatste fase wil je dat de kandidaten actie ondernemen en daadwerkelijk solliciteren. Zorg in deze fase voor een duidelijke call-to-action en maak deze urgent en tijdgebonden: noem bijvoorbeeld een sluitingsdatum. Vergeet bovendien niet al het verkeer door te sturen naar de pagina waar zij kunnen solliciteren.


Creatie 

Creatie is een essentieel onderdeel binnen deze advertentievorm. Onderscheid maken ten opzichte van je concurrenten doe je namelijk met opvallende uitingen. Voeg interactieve elementen toe als swipe interacties, countdowns en shake interacties om het conversiepercentage te vergroten. Het succes van een displaycampagne wordt immers mede bepaald door creatieve factoren als het formaat, animatie, de lengte van de boodschap en logo’s.

Wat betekent...

Doelgroeptargeting

Met doelgroeptargeting richt je een online advertentie op een specifieke doelgroep met dezelfde eigenschappen.

Overzicht hoofdstukken

Display advertisements