Google recruitment marketing

Selecteer hoofdstuk:

Wat is Google recruitment marketing?

Met Google Recruitment marketing maak je strategisch gebruik van Google, de meestgebruikte zoekmachine in Nederland. Zichtbaar zijn binnen de grootste zoekmachine: dat wil jij toch ook? Dit doe je met behulp van Google Ads: een dienst binnen Google waarmee je advertenties kunt plaatsen binnen de zoekresultaten. Met een Google recruitmentcampagne kun je ervoor zorgen dat jouw vacatureadvertentie bovenaan de zoekresultaten verschijnt. 

Google recruitment marketing leidt tot:

  • Sterke zichtbaarheid
  • Geïnteresseerde kandidaten
  • Goede ROI
  • Hoge relevantie


Jouw vacature bovenaan met Google Ads

Google Ads, voorheen Google Adwords, is het advertentieprogramma van Google. Met dit programma kun jij ervoor zorgen dat jouw advertentie bovenaan de zoekresultaten verschijnt. Hoe het werkt? Je adverteert met Google recruitment marketing op een aantal relevante zoekwoorden waarop jij gevonden wilt worden. Wanneer een bezoeker één van die zoekwoorden intypt, toont Google jouw advertentie. Het is dus belangrijk dat je weet op welke zoektermen jouw doelgroep zoekt. Je betaalt immers per zoekwoord. 

Wist je dat...

Je met Google Ads per zoekwoord betaalt?

Google Recruitment | Adver-Online.nl
Bron: Vevos

Deel deze pagina

Google recruitment marketing: de meest effectieve advertentie

Met Google recruitment marketing adverteer je met de meest effectieve advertentie. Test altijd verschillende versies van de advertentie, zodat je zeker weet dat je de meest effectieve advertentie gebruikt. Test bijvoorbeeld verschillende titels of call-to-actions en kijk welke versie het beste werkt. Zo behaal je het hoogst mogelijke conversiepercentage.


Wat kost een campagne?

De campagnekosten zijn afhankelijk van de CPC (cost per click). Je betaalt per keer dat iemand op de advertentie klikt. En zoals we eerder al benoemden, is de prijs van elk zoekwoord verschillend. De prijs hangt af van de concurrentie: hoe meer bedrijven op een bepaald zoekwoord adverteren, hoe duurder dit is. Wel houd je zelf altijd de controle over de kosten. Je kunt namelijk een maximale prijs per klik of een dagbudget instellen, zodat je jouw budget nooit overschrijdt. Met Google recruitment heb jij de touwtjes in handen.


Wat zijn de voordelen van Google recruitment marketing?

Google Recruitment marketing heeft vele voordelen. Door met Google Ads te adverteren in de zoekresultaten, breng je potentiële kandidaten al vroegtijdig in aanraking met jouw vacature. Hierdoor kun je hen al in een vroeg stadium beïnvloeden. Bovendien stelt Google je in staat om heel gericht te adverteren. Zo kun je targeten op locatie, leeftijd, levensgebeurtenissen (bijvoorbeeld ‘net afgestudeerd’ of ‘ontslag genomen’) en nog veel meer. Hiermee creëer je dé perfecte doelgroep voor jouw vacature en sluit je ongeschikte kandidaten uit. Daarbij zijn de kosten én de resultaten die de advertenties opleveren direct zichtbaar. Door tussentijds je advertenties te optimaliseren o.b.v. de resultaten, betaal je dus nooit voor kandidaten die je niet wilt bereiken. Start ook met Google recruitment!

Wat betekent...

Cost per click

Cost per click (CPC) houdt in dat de adverteerder een bepaald bedrag betaalt per keer dat een bezoeker op de advertentie klikt.

Overzicht hoofdstukken

Google recruitment marketing