download (48)

Werf talent met Mobile advertising en programmatic advertising!

Mobiel adverteren groeit met de dag. Maar dat deze vorm van adverteren op het gebied van recruitment ook steeds meer voet aan de grond krijgt is nog een redelijk nieuw fenomeen. Deze groei heeft ervoor gezorgd dat recruiters niet meer om mobile recruitment heen kunnen. Een mobiele recruitment strategie kent twee richtingen; kandidaten de mogelijkheid bieden om direct te solliciteren via hun mobiele apparaat en adverteren op mobiele websites en applicaties zodat vacatures hierop vindbaar zijn. Deze blog gaat dieper in op de materie van het laatste.

Een stap terug; mobile advertising is een mooie marketing term voor het serveren van advertenties/banners op mobiele apparaten. Deze techniek is gebaseerd op het feit dat eigenaren van apps en websites, ook wel publishers genoemd, advertentieruimte verkopen om een boterham te verdienen. Mobile advertising kenmerkt zich door een hoge ROI. Simpelweg door de hoge attentiewaarde. Een advertentie/banner kan tenslotte niet gemist worden op het kleine scherm van een smarthphone. Zodra mobile advertising als techniek ingezet wordt om vacatures te vullen dan wordt dit mobile recruitment genoemd.

Programmatic mobile advertising als marketingtechniek

Doordat de technologie is door-geëvalueerd naar ‘programmatic’ kan een vacature in (honderd)duizenden applicaties en websites geplaatst worden. Maar wat is programmatic? In de basis betekent de term automatisch, zowel de inkoop op basis van real-time-bidding als de optimalisatie van een advertentie/banner. Door een systeem te laten bieden op advertentieruimte kan een vacature op het juiste moment aan de juiste doelgroep getoond worden. Het is de verwachting dat programmatic advertising in de vorm van uitgave uitgroeit tot de grootste marketingtechniek. Op dit moment is de discipline al groter dan tv-reclame. Alle applicaties en websites waarin advertenties zijn toegestaan kunnen in een campagne opgenomen kunnen worden, zodat ook latent werkzoekenden bereikt kunnen worden!

Location-based succesvol inzetten voor mobile recruitment

Mobile Recruitment is ook zeer interessant door de inzet van location-based. In dit geval wordt de locatie van een persoon gebruikt om hem/haar voor die positie relevante vacatures te tonen. Deze virtuele afbakening wordt ook wel geo-fence genoemd. Een mobiel apparaat binnen deze ‘geo-fence’ kan automatisch een advertentie/banner ontvangen per sms of e-mail. Een geo-fence kan al een diameter van 50 meter hebben, maar kan natuurlijk ook groter zijn.

De relatief kleine advertentieruimte en de vele targeting mogelijkheden van mobiel adverteren vragen om een specifieke benadering. Bent u er klaar voor om de forse groei van mobile recruitment te omarmen? Bespaar op uw mediabudget met programmatic (mobile) advertising en bereik dé ideale kandidaat.

Adver-Online heeft Mobile Recruitment als dienstverlening in haar portfolio. Meer informatie vindt u hier.