Online assessment

Ontdek de kracht van jouw sollicitanten

Je hebt een aantal sollicitanten uitgenodigd voor een gesprek, maar zijn zij wel geschikt voor de functie? Neem de som op de proef met een online assessment van Adver-Online! Zo weet je binnen de kortste keren welke kandidaat het beste bij jouw bedrijf past.

Assessment

Klanten

Logo_transdev_RE

Wat is een assessment?

Een online assessment bestaat uit een reeks testen, waarmee je inzicht krijgt in de persoonlijkheid, het gedrag en de capaciteiten van de sollicitant. Deze test helpt je bij het kiezen van de meest geschikte sollicitant. De toets meet:

Welk inzicht biedt een online assessment?

Persoonlijkheid

Bij de persoonlijkheidstest geeft de sollicitant aan in hoeverre een bepaalde gedragsstelling op hem of haar van toepassing is. Deze test brengt de persoonlijkheid van de sollicitant duidelijk in kaart, waardoor je kunt oordelen of de sollicitant bij de functie én het bedrijf past.

Gedrag

De gedragstest geeft je inzicht in het gedrag van de sollicitant op de werkvloer. De sollicitant geeft middels een aantal stellingen aan hoe hij of zij zich in een bepaalde situatie gedraagt. Het gedrag is een goede indicator voor het functioneren van de sollicitant.

Trek de juiste kandidaten aan met EVP

Capaciteiten

Ten slotte brengt de capaciteitentest in kaart wat het werk- en denkniveau van de sollicitant is. Het analytisch en logisch redeneervermogen van de sollicitant wordt getest middels een aantal cijfer- en taalreeksen. Aan de hand van de resultaten kun je goed inschatten of de kandidaat over de capaciteiten beschikt die nodig zijn voor het uitvoeren van de functie.

De voordelen van een assessment

Wanneer de sollicitant klaar is met de test, kun je direct een rapport met de resultaten inzien. Een assessment geeft een goed beeld van de kwaliteiten van de sollicitant, waardoor je in één opslag ziet of de kandidaat geschikt is of niet. Bovendien kun je op basis van de toets goed beargumenteren waarom de keuze wel of niet op de kandidaat gevallen is. Wil jij ook zeker weten dat je de juiste kandidaten werft? Kies voor een online assessment van Adver-Online!

Assessment bij bedrijven

Aanbevolen artikelen:

Vragen?

Neem contact met ons op!

  • Hidden
  • * Alle gegevens worden beveiligd verstuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Employer-branding

Profiteer van de kracht van employer branding.

Job Marketing

Vind de juiste kandidaat voor jouw vacature!