Video interviews man werkt op laptop

Nieuw: gratis Cammio live video interviews, speciaal voor onze klanten

Het coronavirus houdt werkend Nederland in zijn greep. Bedrijven en instellingen zitten met de handen in het haar. Hoe houd je het bedrijf draaiende in deze anderhalvemeter-samenleving? Adver-Online denkt graag met je mee. Daarom bieden wij nu, speciaal voor onze klanten, gratis Cammio live video interviews aan. Zo kun je op een veilige manier tóch kandidaten blijven zien en uitnodigen.

Zet veilig je recruitmentwerkzaamheden voort

Hoe doorstaat jouw bedrijf deze crisis? Eén ding is zeker: zonder je personeel red je het in ieder geval niet. In welke branche je ook werkt, het personeel is de drijvende kracht. Daarom is het zo belangrijk om óók nu je recruitmentwerkzaamheden voort te zetten, maar wel op een veilige manier.

Cammio live video interviews bieden uitkomst! Al onze klanten hebben vanaf nu de mogelijkheid om de video interviews gratis te activeren binnen HROffice Recruitment. Hiermee kom én blijf je toch op een persoonlijke manier in contact met kandidaten, zonder dat jullie gezondheid in gevaar komt.

Live video interviews van Cammio: de voordelen

In tegenstelling tot een telefonisch interview, krijg je met een video interview een veel vollediger beeld van de kandidaat. Je hoort niet alleen de stem, maar ziet ook zijn of haar gezichtsuitdrukking en lichaamstaal en krijgt een beter beeld van de persoonlijkheid van de kandidaat. Zo kun je een betere keuze maken tijdens de werving en selectie.

Als HR professional weet je als geen ander dat een cv geen volledig beeld geeft van een kandidaat. Met live video interviews geef je de kandidaat de kans om zichzelf op een persoonlijke manier te presenteren. Hiermee voorkom je dat je alleen afgaat op iemands cv en je veel potentie over het hoofd ziet. Bovendien kan een kandidaat wel veel kennis en ervaring hebben, maar wanneer hij of zij niet binnen de bedrijfscultuur past, is de kans groot dat de kandidaat je na een tijdje weer verlaat.

Lees ook: Personeel werven? Houd rekening met push- en pullfactoren

Werkt jouw bedrijf internationaal? Met Cammio kun je zelfs met kandidaten in contact komen van over de hele wereld. Daarbij kan de kandidaat het gesprek op elk apparaat bijwonen. Wil je achteraf het interview nog eens terugkijken? Met de handige opnamefunctie kun je het gesprek gemakkelijk opnieuw bekijken of aan een collega laten zien

Cammio onderscheidt zich met een slimme planningstool. De meeste tijd zit vaak in het inplannen van de interviews. Deze slimme tool maakt het mogelijk om live interview realtime in te plannen. Zo kun jij je volledig richten op de kandidaat. Virtuele sollicitatiegesprekken zijn dé oplossing voor deze moeilijke tijd.

De ideale vervanging van de ouderwetse motivatiebrief

Vind jij ook altijd dat motivatiebrieven zo op elkaar lijken? Je kunt je afvragen in hoeverre je door middel van een geschreven brief écht achter de motivatie van een kandidaat komt. Zou een kandidaat zijn of haar motivatie niet veel beter kunnen uitdrukken in de vorm van een videopitch? Aan de hand van een video interview kun je immers beter zien of iemand oprecht geïnteresseerd is in jouw bedrijf én kun je gelijk beoordelen of zijn of haar persoonlijkheid goed in het bedrijf past.

Haal alles uit jouw virtuele interviews met deze twee tips

Wil je starten met de video interviews van Cammio? Om je op weg te helpen, zetten we hieronder twee tips voor je op een rij om je interviews succesvol te laten verlopen. Een video interview is immers niet hetzelfde als een interview bij jou op kantoor.

Ga niet gelijk de diepte in

Waar je op kantoor eerst nog een gezellig praatje zou maken bij het koffiezetapparaat of tijdens de rondleiding, heb je tijdens een video interview de neiging om dit over te slaan. Toch is dit een cruciaal onderdeel van het gesprek. Hiermee laat je de kandidaat zich op zijn gemak voelen en heb je de kans om de bedrijfscultuur alvast door te laten schijnen. Zorg dus dat je niet gelijk het diepe inspringt, maar houd het eerst luchtig en breng het gesprek langzaam op gang.

Denk aan je presentatie

Deze tip geldt zeker niet alleen voor de kandidaat. Ook voor jou als werkgever is het belangrijk dat je nadenkt over je presentatie. Denk bijvoorbeeld goed na over de achtergrond van je video. Werk je thuis, creëer dan een rustige achtergrond en zorg ervoor dat je zo min mogelijk omgevingsgeluiden hoort. Woon je het interview vanaf het kantoor bij? Denk dan goed na of je op de loungebank gaat zitten of achter je bureau. Dit ligt helemaal aan de (formele of informele) sfeer die je wilt creëren.

Start vandaag nog met de live video interviews van Cammio

Zet je recruitmentactiviteiten ook in deze tijd voort en ga aan de slag met de virtuele interviews van Cammio. Heb je nog vragen? Neem contact met ons op, ook als je (nog) geen klant van ons bent. Wij helpen je graag het maximale uit je recruitment te halen.