Whitepaper Recruitment Analytics

Recruitment Analytics: Wat levert jouw recruitment echt op

Voor Recruitment campagnes draait het maar om 1 ding: sollicitanten. Linksom, of rechtsom sollicitanten is het uitgangspunt voor elke vacature. Maar is sollicitanten het enige waar het om draait? Ben jij aan het sturen in de juiste fase? Weet jij waar de knelpunten in je recruitmentproces aanwezig zijn? Kun jij aantonen dat Indeed het best presterende jobboard is? Met de recruitment analytics beantwoord jij de vraag: wat leveren mijn recruitment campagnes eigenlijk op?

met recruitment en campagne analytics van Adver-Online verhoog jij je efficiëntie

Data-driven recruitment is de basis voor de toekomst

Stappenplan voor verbeteren van jouw inzicht & resultaten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is Recruitment Analytics?

Recruitment Analytics is niks meer of minder dan het in kaart brengen van resultaten rondom je vacature. Veel recruitment & HR bedrijven vertrouwen rapporten van Intelligence Group of tools zoals Textkernel en Jobdigger om de nodige informatie boven water te halen. Echter is er geen betere bron van informatie dan eigen online recruitment data.

Recruitment Analytics is de basis voor data-driven-recruitment. Via bezoekersinzichten heb jij de mogelijkheid je wervingsproces te optimaliseren voor je (potentiële) kandidaten. Via Google Analytics krijg je inzicht in de marketingresultaten van je vacature. HR-professionals en recruiters zijn geen vreemden wanneer het aankomt op prestatie indicatoren: fullfillmentratio, quality-of-hire, cost-per-hire we kennen ze allemaal, maar blijf je door al die indicatoren nog wel zien wat belangrijk is?

Maar wat is dan belangrijk voor recruitment analytics? Deze vraag valt te beantwoorden door in de schoenen van de (potentiële) kandidaat te stappen en te begrijpen waar in het wervingsproces de kandidaat zich begeeft. Moet de kandidaat worden geïnteresseerd voor de vacature, worden overtuigt van de inhoud of worden gemotiveerd om te solliciteren? 

KPI's voor werving campagnes

Recruitment campagnes kennen veel indicatoren. Impressies, cost-per-click, doorklikratio, maar daarnaast ook paginaweergaven en sessies. Weet jij welke belangrijk zijn en wanneer? Als recruiter of Hr-professional is het essentieel om te weten wanneer een wervingscampagne goed of juist slecht presteert. Want wat je weet kun je optimaliseren en met de juiste informatie kun jij je recruitment return on investment (ROI) verbeteren.

Belangrijk is om in te zien dat intentie niet hetzelfde is als interesse. En voordat überhaupt een kandidaat intentie kan tonen of geinteresseerd kan zijn, moet standaard gekeken worden naar wellicht belangrijkste recruitment KPI: Laadsnelheid. Laadsnelheid bepaalt of sollicitanten uberhaüpt wel je vacature zien als optie want binnen een mening wordt geformd binnen een halve seconden en 57% van de bezoekers vertrekt na 3 seconden. Employer branding kan dit effect inperken, want als je als organisatie bekend bent onder de doelgroep blijf je sneller een potentiële werkgever.

Weet jij welke KPI van toepassing is op jouw campagne of recruitmentproces? Want soms zijn impressies belangrijker dan kliks of juist andersom. Via een duidelijk beeld creeër je duidelijke resultaten en inzichten, waardoor jij de basis legt voor recruitment analytics. Wil jij een dienstverlening dat je inzicht geeft in je recruitmentproces? bekijk onze campaign analytics dashboard.