Social media recruitment

Profiteer van de kracht van social media.

Ook jouw potentiële kandidaten zijn actief op social media. Maak gebruik van de kracht van social media met social media recruitment en adverteer op de kanalen waarop jouw doelgroep zich bevindt. Hieronder lees je welke social media kanalen wij kunnen inzetten voor jouw wervingscampagne. 

Assessment

Klanten

Logo_transdev_RE

Wat is social media recruitment?

Met social media recruitment verspreiden we jouw vacature via social media. De verschillende platforms bieden veel adverteermogelijkheden. Zo targeten we bijvoorbeeld op leeftijd, geslacht, locatie en interesses, zodat de advertentie de juiste doelgroep bereikt. Wij zetten de advertenties in op onder andere: 

Bereik de juiste kandidaten

Op welke sociale media wordt de campagne ingezet?

Recruitment via Facebook

Facebook is met 9,6 miljoen gebruikers in Nederland het grootste social media platform. Daarnaast biedt Facebook de meest uitgebreide mogelijkheden om op een specifieke doelgroep te adverteren. Daarom zetten wij dit effectieve platform maar al te graag in om jouw vacature bij de gewenste doelgroep te brengen.

Recruitment via LinkedIn

Actief werkzoekenden gebruiken vooral LinkedIn bij hun zoektocht naar een nieuwe baan. Dit is dus bij uitstek het beste social media platform om sollicitanten te werven. Ook LinkedIn biedt vele adverteermogelijkheden. Zo kun je targeten op meer dan 200 professionele interesses en lidmaatschappen van LinkedIn-groepen.

Trek de juiste kandidaten aan met EVP

Recruitment via Instagram

Instagram heeft 1,8 miljoen gebruikers in Nederland en biedt drie mogelijkheden tot adverteren: met foto-, carrousel- of filmadvertenties. Target jouw doelgroep op basis van leeftijd, geslacht en locatie en maak optimaal gebruik van het bereik van het platform. 

Recruitment via Twitter

Met 2,6 miljoen geregistreerde gebruikers in Nederland is ook Twitter een belangrijk platform. Met Twitter kun je potentiële kandidaten bereiken op basis van demografie, taal en interesses én ‘volgende accounts’. Zo ben je in staat heel doelgroepgericht te adverteren.

Wat zijn de voordelen?

Social media recruitment biedt jou als werkgever veel voordelen. Platforms als Facebook, Twitter en Instagram zijn aantrekkelijk om op te adverteren door het grote aantal actieve gebruikers. Hierdoor heeft jouw vacature een ontzettend groot bereik. Bovendien zoekt maar liefst 31% van de Nederlanders via social media naar vacatures!

Social media recruitment bij bedrijven

Aanbevolen artikelen:

Vragen?

Neem contact met ons op!

  • Hidden
  • * Alle gegevens worden beveiligd verstuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onderzoek & Strategie

Verbeter je resultaten met analyses van relevante data.

Employer branding

Profiteer van de kracht van employer branding.